Borusan

Endüstriyel Analiz

Telekomünikasyon

Borusan Telekom 2008 yılında da büyümesini sürdürmüş, nakit ve kâr yaratma dengesini de yükseltmiştir. 2008 yılı cirosu 70 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Sektör genelinde hızlı büyüme, iyi yönetim ve güçlenen mali yapısıyla konumunu geliştirmiştir. Kurumsal müşterilerin en önemli hizmet sağlayıcılarından birisi olan Borusan Telekom’un, 2008 yılında Capital 500 listesinde yer alan müşterilerinin sayısı 167’dir. Başlıca hizmet verilen sektörler bankacılık, perakende, teknoloji, otomotiv, ilaç ve turizm sektörleri olup, bu sektörlerin önde gelen kuruluşları ile çok lokasyonlu sanayi kuruluşlarıdır.

Sektördeki gelişim ve müşteri beklentileri yakından takip edilerek kurumsal müşterilere farklı ve kaliteli hizmet sunabilme amacıyla 2008 yılı içinde fiber yatırım projesi başlatılmıştır. Bununla beraber, 2009 yılında müşteri önceliğinin "tasarruf" olacağı öngörüsüyle, iletişim maliyetlerinin en uygun seviyelere çekilebileceği özel ürün ve hizmetler geliştirilmiştir. Veri Akış Erişimi yatırımlarıyla da Econet gibi farklı ve hesaplı internet ve vpn hizmetleri sunmaya başlanmıştır. İstenildiğinde artırılabilen hızda internet (Turboboost) ve sesli mesaj (SesMS) gibi yaratıcı ürünleri de müşterilerine sunmaya başlamıştır.

Borusan Telekom, kurumların tüm telekomünikasyon ihtiyaçlarını hem kaliteli hem de rekabetçi fiyatlarla sunarken kendine ait fiber altyapısı ile de farklılaşma yoluna gitmiştir. Bu stratejik odaklı yatırım anlayışı ve satış kanallarına yönelik geliştirme şirketin pazar konumunu daha da güçlendirmek üzere geniş perspektifle yapılmıştır.